Koulutukset & Kurssit

Thaijoogahieronta: Perinteet ja moderni lähestymistapa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla!

Thaijoogahierontakurssit tarjoavat syvällisen perehtymisen kokonaisvaltaiseen hierontaan ja hoitamiseen. Kurssit ja hoitofilosofia pohjautuvat Nuad Paan Boranin (muinaista parantavaa kosketusta tarkoittava termi) perinteisiin oppeihin, joissa korostetaan läsnäolevan ja aistivan kosketuksen voimaa. Perinteisten lähestymistapojen rinnalla kursseilla opitaan myös muita hoitomuotoja ja tekniikoita, kuten osteopatiaa, kraniosakraaliterapiaa, hierontaa, osteothaita ja joogaa. Opiskelijat kehittävät teknistä osaamista ja oppivat luomaan syvän yhteyden vastaanottajaan. Läsnäolo, rakkaus ja myötätunto ohjaavat toimintaa, auttaen purkamaan fyysisiä ja emotionaalisia tukoksia. Tämä monipuolinen lähestymistapa luo kokonaisvaltaisen, turvallisen ja tehokkaan hoitomuodon, mikä tekee hoidosta poikkeuksellisen kattavan ja ainutlaatuisen.
Kurssivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja lyhyistä työpajoista pidempiin, sertifiointiin johtaviin kokonaisuuksiin, jotta jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan oppimispolun. Kaikkien koulutustemme perustan luovat läsnäolo, huolenpitoa, kosketus ja liike. Oppiminen on käytännön läheistä. Tervetuloa mukaan!

Peruskoulutus

Peruskoulutus on avoin kaikille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita, sillä se soveltuu niin aloittelijoille kuin ammattilaisille. Halusit sitten antaa hyvän hieronnan perheenjäsenille ja ystäville tai laajentaa ammatillistasi osaamistasi.

 • Itseä varten sekä muiden iloksi
 • Hierojille/ fysioterapueteille hoitotyön ammattilaisille työn tueksi
 • Joogaopettajille, joogan harrastajille, tanssijoille
 • Uutta ammattia aikoville
 • Pariskunnille
 • Kaikille kehon ja mielen hyvinvoinnista kiinnostuneille

Peruskoulutus thaijoogahierontaan: Kurssin tarkemmat Tiedot

Peruskoulutus thaijoogahierontaan on jaettu kahteen osaan:

 • Thaijoogahieronta 1: Kurssin kesto on yli 50 tuntia.
 • Thaijoogahieronta 2: Kurssin kesto on yli 50 tuntia.

Kurssit ovat kolmen viikonlopun mittaisia. Viikonloppujen välillä on aikaa opittujen asioiden sisäistämiselle ja harjoitushoitojen tekemiselle. Seuraavalla lähijaksolla käsitellään harjoitushoitojen aikana noussutta kysymyksiä ja kerrataan edellisen jakson materiaalia. Molemmat peruskurssit kokonaan suorittaneet saavat erillisen peruskurssitodistuksen.

Kurssit 1 ja 2 muodostavat yhdessä koko peruskoulutuksen, joka kestää yhteensä 13 päivää ja kattaa 100 tuntia opetusta. Tämä kattava ja laadukas kurssikokonaisuus mahdollistaa monipuolisten hierontahoitojen toteuttamisen. Kurssien suorittamisen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua kertaustilaisuuksiin ja opintopäiville. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa opiskelua jatkokursseille

Thaijoogahieronta 1

Tämä kurssi tarjoaa kattavan perehdytyksen Thaijoogahieronnan maailmaan. Kurssi keskittyy rakentamaan vahvan perustan harjoittelullesi ja on suunniteltu käytännönläheiseksi, omaa sisäistä viisautta tukevaksi ja hauskaksi.

Kurssin aikana opit tehokkaita ja turvallisia tekniikoita, jotka ovat valikoituneet vuosien opiskelun ja hoitotyön myötä. Koulutuksessa emme keskity pelkästään tekniseen osaamiseen, vaan korostamme kuuntelevan kosketuksen, läsnäolon, myötätunnon sekä turvallisen hoitotilan merkitystä. Thaijoogahieronta, jonka opit, on turvallista, toimivaa ja tehokasta. Se perustuu läsnäolevaan hoitamiseen, joka tuottaa hyvää oloa sekä hierojalle että hoidettavalle. Kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen itsesi ja taitojesi kehittämiseen. Tavoitteena on, että koulutusprosessi on nautinnollinen ja että saat tarvittavat välineet ja luottamuksen tarjota monipuolisia ja laadukkaita hoitoja, jotka edistävät hyvinvointia.

Kurssin aikana matkaamme päivä päivältä jaloista päähän, päivittäisten demonstraatioiden, teoria- ja harjoitussessioiden kanssa. Opit eri hoitotapoja, tekniikoita sekä koko kehon hoidon. Tällä kurssilla emme keskity ainoastaan tekniseen osaamiseen. Yhdessä luomme tilan, jossa ravitsemme sekä kehoa että mieltä; rentoudumme, meditoimme, liikumme, tanssimme, laulamme, aistimme, ja tietysti opimme kokonaisvaltaista hierontaa ja hoitamista.

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden kirjallisten harjoitushoitojen tekemiseen ja niiden läpikäymiseen. Tämä mahdollisuus on suunniteltu erityisesti tukemaan niitä osallistujia, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan varsinaiset asiakashoitonsa.

Kurssin sisältöön kuuluu:

 • Hoitomuodon tausta ja historia
 • Kosketuksen taito
 • Lattialla työskentelyn perusteet (keskilinja, hara, sydän)
 • Oikeaoppinen ergonomia ja kehon monipuolinen käyttö
 • Läsnäolon ja maadoituksen merkitys
 • Energialinjojen perusteet
 • Hoito- ja hierontatekniikoita
 • Hoitosarja variaatioineen koko keholle (kesto 60-120 min)
 • Joogaa, meditaatiota, mantroja ja muita harjoituksia

Lisätietoja tulevista kurssesita saat parhaiten uutikirjen tai some kanavan kautta. Liity mukaan uutikirjeen tilaajaksi ja ota some tilini seuraantaan.

Ota yhettä sähköpostistse:

contact@pasikuusela.com

 

Thaijoogahieronta 2

Tämä kurssi on peruskurssi ensimmäisen osan jatkoa ja samalla peruskurssin loppuosa. Peruskurssin toisella osalla kertaamme ja syvennämme jo oppimaamme. Opimme uusia tekniikoita, lähestymistapoja sekä kuinka yhdistää kaikki virtaavaksi ja tehokkaaksi hoidoksi hoidoksi.

Katso videoita hoitomuodosta

 KURSSIN SISÄLTÖÄ

 • Keskitymme siirtymiin, liikkeen helppouteen
 • Kehitämme käsien herkkyyttä, kehon kuuntelua ja intuitiota
 • Opimme uusia tekniikoita, hoitotapoja ja hierontasarjoja
 • Eri keho tyyppien perusteet (fyysinen, energinen ja emotionaalinen keho )
 • Terapeuttinen näkökanta ja hoitaminen  vastaamaan tarkemmin asiakkaiden tarpeisiin esim. alaselkä kivun hoidossa
 • Hoitosarjan koko keholle, (selinmakuu, kylkimakuu, vatsamakuu ja istuen)
 • Joogaa, meditaatiota, mantroja ja muita harjoituksia

Tämä kurssi on avoin thaijoogahierontakurssi 1 käynneille tai jonkun muun  thaihieronta peruskurssin käynneille.

Lisätietoja tulevista kurssesita saat parhaiten uutikirjen tai some kanavan kautta. Liity mukaan uutikirjeen tilaajaksi ja ota some tilini seuraantaan.

Ota yhettä sähköpostistse:

contact@pasikuusela.com

Jatkokoulutukset

Dynaaminen thaijoogahieronta

5-6 päivän pituinen jatkokoulutus, joka on avoin kaikille vähintään yhden peruskolutuksen (10-12 päivää) suorittaneille thaijoogahieronnan harjoittelijoille. Oma säännöllinen harjoittelu on plussaa. Tarkempi kurssikuvaus tulossa myöhemmin.

Syventävät jatkokoulutukset

Eri osa-alueisiin keskittyviä 2-6 päivän pituisia koulutuksia motivoituneille harjoittelijoille ja ammattilaisille. Tarjoavat mahdollisuuden sekä syventää että laajentaa omaa osaamistaan. Pääsyvaatimukset vaihtelevat koulutuksen mukaan.

Lyhyemmät tapahtumat

Workshopit / työpajat

Tarjoan 1-3 päivän pituisia työpajoja. Työpajojen pituus ja sisältö vaihtelevat tarpeiden ja toiveiden mukaan. Työpajoista löydät lisätietoa kurssi- ja koulutuskalenterista.

TERVETULOA MUKAAN THAIJOOGAHIERONNAN KIEHTOVAAN MAAILMAAN!

Oppimaan uutta | Rauhoittumaan | Kasvamaan yhdessä | Syventymään hyvinvointiisi