Hieronta Turku, usein kysytyt kysymykset ?
Kenelle hieronta sopii?
Kosketuksen merkitys on elintärkeää kehosi ja mielesi hyvinvoinnille, kaikki tarvitsevat kosketusta ja sitä ei pystytä jäljittelemään millään laitteella. Hieronta kuten kosketus, sopii kaiken ikäisille, vauvoista vanhuksiin.
Milloin ei saa hieroa?
Kokonaisvaltainen hieronta sopii lähes kaikille. Hieronnalle ja hoitamiselle on yleisesti asetettu lista sairauksista / vasta-aiheista eli esteistä jolloin ei saa hieroa eikä hoitaa. Ehdottomia vasta-aiheita eli esteitä ei hieronnalle ja hoitamiselle paljoa ole.
Ehdottomia esteitä: Kuume, kosketus- tai hengitysteitse tarttuva tauti , päihtymys tai sekava olotila, vakava verenvuototauti, antibioottikuuri (tapauskohtainen)
Huomioitavat sairaudet ja vammat: Useat sairaudet ja vammat eivät ole este hieronnalle, mutta ne täytyy huomioida hoitoa suunniteltaessa ja toteutettaessa. Näin hieronta ja hoito voidaan tehdä yksilöllisesti ja turvallisesti. Mikäli epäilet hieronnan / hoidon soveltuvuutta ota yhteyttä.
Mitä huomioida aikaa varatessa?
On hyvä varaa itsellesi aikaa rauhalliseen hoitoon, yritä olla kiirehtimättä ennen hoitoon tuloa ja sen jälkeen. Saavuthan ajoissa paikalle, sillä menetetty aika on pois sinun ajastasi. Mieti jo etukäteen miksi tulet hierontaan, mikä on hoidon tavoite?
Mitä pukea päälle hierontaan?
Hierontaan on hyvä tulla rennoissa ja joustavissa vaatteissa. Esimerkiksi college-housut, puuvillainen aluskerrasto, trikoohousut, eli vaatteet jossa on mukava olla. Vältä vaatteita joissa on isoja vetoketjuja, nappeja tai asioita jotka voivat painaa ja tuntua ikäviltä. (Parasta on ottaa mukaan muuta kuin farkut hierontaan.)
Usein kokonaisvaltainen hieronta ja hoitokerta voi sisältää erilaisia manuaalisen terapian hoitotapoja ja venyytys-tekniikoita, jolloin voi olla pukeutuneena koko hoidon ajan. Tietyissä tapaukissa päällys vatteet riisutaan, jolloin hieronta tapahtuu alusvaatteet päällä. Peittelyyn käytän pyyhkeitä ja peittoja. Huom! asiakkaalla on aina oltava vähintään alushousut jalassa hieronnan aikana (myös hygieenisistä). syistä. Jos asiakkaalla ei ole alusvaatteita/ alushousuja on hierojalla ammatillinen oikeus kieltäytyä hieromasta. (Tällöin hieroja on oikeutettu veloittamaan varattu aika hinnaston mukaan /lahjakortin käytetyksi). Toki hoito voidaan suorittaa vaattet päällä.
Ota mukaan myös lämmintä vaatetta jotka voit pukea päällesi hoidon jälkeen.
Mitä kannattaa tehdä hieronnan jälkeen?
Hieronnan jälkeen on hyvä välttää kiireisiä aikatauluja ja stressaavia tilanteita. Kuorittavat ja raskas liikuta tai työt ovat myös hyvä jättää seuraavalle päivälle. Hieronta on tehty tukemaan sinun hyvin vointiasi joten varaa siis itsellesi aikaa kuuntele kehoasi ja tee asioita joista pidät ja jotka tuovat sinulle iloa. Voit tehdä kevyttä liikuntaa. Hieronnan jälkeen aineenvaihdunta on tehostetusti liikkeellä se kannattaa pitää liikkeessä. Tunnustele keho tuntemuksiasi, vältä pitkiä staattisia asentoja, pue lämmintä ja mukavaa päälle sekä juo normaalia enemmän vettä. Runsas nesteen juonti auttaa kehoa puhdistumaan ja palautumaan. Nauti itsestäsi ja olostasi, olet sen ansainnut.
Mihin hieronta vaikuttaa? / Mihin hieronta auttaa?
Kokonaisvaltainen hieronta on aina psykofyysinen hoitotapahtuma joka vaikuttaa koko kehon fyysiseen sekä henkiseen hyvinvointiin. Hieronnan positiiviset vaikutukset ovat moniulotteisia ja ne vaikuttavat pitkälle hieronnan jälkeenkin.
Hieronnan psykologiset vaikutuksia ovat mm: Rentoutuminen, stressin lievittäminen, työ- ja harjoitustehokkuuden parantaminen, tarkkaavaisuuden, keskittymiskyvyn ja muistin parantaminen, unen laadun parantaminen, sykkeen ja verenpaineen lasku ja immuunijärjestelmän parantaminen.
Hieronnan fysiologisia vaikutuksia ovat mm: Yleiset ehkä tiedetään hieronnan vaikutukset kipuun, lihaksistoon, aineenvaihduntaan ja liikkuvuuteen. Tämän lisäksi kokonaisvaltainen hieronta vaikuttaa fysiologisesti myös ihoon, luustoon, verenkiertoon, lihaksiin, sisäelimiin, hermoihin, keuhkoihin.
Lue lisää hieronnan hyödyistä ja vaikutuksista. Linkki
Voiko raskaana oleva käydä hieronnassa?
Hieronta on täysin turvallista raskauden kaikkina aikoina. Aina raskauden alusta synnytykseen asti ja myös sen aikana. Raskaana olevat voivat saada helpotusta moniin raskauden aiheuttamiin kipuihin, suonenvetoihin tai turvotukseen. Kokonaisvaltainen hieronta ja hoitaminen lievittää kipuja, stressiä sekä tasapainottaa kehoa. Hoidolla voidaan ehkäistä ja sulattaa esim. lantion ja alaselän jännityksiä. Hoito myös valmistaa niin kehoa, äitiä kuin sikiötä synnytystä varten.
Lue Lisää
Saako hieroa jos on syöpä?
Kaikkia syöpäpotilaita voidaan turvallisesti hoitaa ja hieroa. Ammattitaitoinen hyvin koulutettu hieroja / kraniosakraaliterapetti tietää mitä tehdä hän osaa hoitaa ja tukea ihmistä kokonaisvaltaisesti.
Hierontaan ja hoitamisen on hyvä kysyä hoitavan lääkärin suositus. On tärkeää muistaa, että hieronta ja kehonhoito voidaan tehdä monella eri tavalla. Usein ihmisillä eikä myöskään lääkäreillä ole oikeanlaista kuvaa eikä tietoa eri hieronta ja hoitotavoista. Onkin hyvä keskutella hierojan / terapeutin kanssa omasta tilanteesta ja kysyä millaista hierontaa / hoitoa hän suosittelisi. Tämän jälkeen on helpompi keskustella asiasta lääkärin kanssa. Hieronnalla ja hoitamisella ei pyritä hoitamaan syöpää, vaan tukemaan hyvinvointia ja lievittämään sairauteen ja sen hoitoihin liittyviä haittoja.
Syöpäpotilaan hieronta saattaa vähentää kipua, väsymystä, ahdistusta, pahoinvointia ja masennusta. Muita positiivisia vaikutuksia ovat arpikudoksen liikkuvuuden lisääntyminen, ääreishermostoperäisten oireiden helpotus, rentoutuminen sekä parempi unen laatu. Yleisesti hoidot rentouttavat, tukevat hermosta ja keho- mieli yhteyttä.
Ota yhteyttä ja kysy lisää.
Pitääkö hieronnan jälkeen levätä?
Yleisesti ottaen hieronnan jälkeen on hyvä levätä ja ottaa rennosti. Antaa keholle aikaa palautua ja jäsentyä hoidosta. Hieronnan vaikutukset menevät osittain hukkaan jos et anna kehosi levätä.
Hieronta voidaan tehdä monella eri tavalla riippuen hoidon tarkoituksesta. Urheiluhieronnassa voidaan tehdä myös suoritukseen valmistavaa ja tukevaa hierontaa jolloin hieronnan jälkeen tulee urheilu suoritus. Lepo tulee silloin suorituksen ja palauttavan hieronnan jälkeen.
Voiko hieronnan jälkeen mennä saunaan? Miksi hieronnan jälkeen ei saa saunoa?
Hieronnan jälkeen voi saunoa, jos se tuntuu hyvältä (Suomalaiset ovat yleisesti tottuneita saunojia.). On hyvä silti vältää kovia ja pitkiä löylyjä ja muistaa riittävä veden juominen ja nesteytys.
Saako urheilla hieronnan jälkeen? / Milloin hieronnan jälkeen salille?
Hieronnan jälkeen suositellaan kevyttä liikuntaa, liikkuminen on hyväksi. Myöskään ei suositeltavaa jämähtää paikalleen. Raskas urheilusuoritus kuten kuntosali harjotus suositeltavaa vuorokauden kuluttua hoidosta.
Miksi hieronnan jälkeen voi pyörryttää huimata, tuntea pääsnsärkyä, väsyttää, tai on raukea olo?
Hieronta vaikuttaa kehon ja mieleen monella eri tavalla. Esimerkiksi hieronta tuottaa hermostollista ärsytystä (voi tulla päänsärkyä), se tehostaa imuneste- ja verenkiertoa, muuttaa verenpainetta (voi huimata) (kuona-aineet lähtee liikkeelle) rentouttaa hermosta ja vaikuttaa hormooni toimintaan (olo on raukea). Hierontaan reagointi on hyvin yksilöllistä. Joillekin voi tulla lihasten arkuutta, päänsärkyä, huonovointisuutta, väsymystä, vilun tunnetta. Yleensä hieronnassa säännöllisesti käyvät eivät reagoi voimakkaasti, koska hermosto ja keho tottuu käsittelyyn. Palautumista voidaan helpottaa juomalla riittävästi vettä hieronnan jälkeen.
Miksi nenä menee tukkoon hieronnassa?
Hieronnan aikana nestekiertosi vilkastuu ja liman erityksesi lisääntyy, nenäsi saattaa mennä tukkoon, tai silmäsi voivat alkaa vuotaa.
Miksi hieronnan jälkeen pitää juoda paljon vettä?
Vettä olisi hyvä juoda ennen ja varsinkin hieronnan jälkeen. Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa, ja lisää imunestekiertoa. Riittävän juomisen avulla nestetasapaino saadaan pidettyä hyvänä ja samalla kuona-aineet saadaan huuhdeltua munuaisiin, joista ne poistuvat virtsan kautta.
Miksi hieronnan jälkeen sattuu? / keho on arka?
Yleensä hieronnassa säännöllisesti käyvät eivät reagoi voimakkaasti, koska hermosto ja keho tottuu käsittelyyn.
Kipua ja arkutta voi toki esiintyä hieronnan jälkeen eikä sitä tarvitse pelästyä. Varsinkin jos keho ja likaset ovat kireät ja jännittyneet eikä tottuneita hierontaan voi arkuutta ja kipua esiittyä hieronnan jälkeen. Hieronnan aikana kehon, kuten hermoston ja lihasten tila muuttuu ja muutos voi tuoda tulessaan kyseisiä tuntemuksia. Yleensä palautuminen kestää 1-3 päivää. Veden juominen, kevyt liikuta ja dynaaminen venyttely / jooga nopeuttaa palautumista. Useimmilla on hyvä olo ilman kipuja heti hieronnan jälkeen.
Kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä? / Voiko hieronnassa käydä liikaa?
Se kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä on kovin yksilöllistä. Hieronnan tarve riippuu asiakkaan kunnosta ja tavoitteesta hoidon ja hyvinvointinsa suhteen. Hoidolle määritellään tavoite yhdessä asiakkaan kanssa.
Yleensä tyypillinen hoito-sarja pidempään kestäneiden vaivojen kanssa on 3-5 hoitokäyntiä. Aluksi hoitoja voidaan tehdään tiiviimmin noin viikon välein pyrkimyksenä hoitovälin pidentäminen.
Ylläpitävänä kehonhuoltona, kokonaisvaltainen hieronta käynti suositus olisi yksilöllisesti noin 3- 6 viikon välein. Näin keho pysy paremmin tasapainossa.
Hieronta Turku, usein kysytyt kysymykset ?
Jos jokin asia hieronnan ja hoidon suhteen mietityttää
ota yhteyttä ja kysy lisää.