Kraniosakraaliterapia Turku
Kraniosakraaliterapia Turku
Kraniosakraaliterapia (kranio) on kokonaisvaltainen, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, jolla tuetaan kehon itsekorjautumismekanismia. Se soveltuu mm. kivunlievitykseen, stressinhallintaan ja ennaltaehkäisevänä hoitona ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa.
Hoitomuodon nimi kraniosakraaliterapia herättää usein kummastusta (kranio= kallo, sacrum = ristiluu). Kallon ja ristilun rakenteet luovat järjestelmän jolla tarkoitetaan keskushermostoa, aivoja, selkäydintä niitä ympäröiviä sidekudoskalvostoja sekä niiden sisällä virtaavan aivoselkäydinnesteen muodostamaa kokonaisuutta. Kraniosakraalijärjestelmä on toiminnallinen kokonaisuus, joka suojelee sekä hoitaa aivoja ja selkäydintä. Keskushermoston kautta se vaikuttaa lähes jokaiseen kehon toimintaan.
Hoito vaikuttaa koko kehoon, tukien hermostoa, aineenvaihduntaa, hormonitoimintaa, immuunijärjestelmää, ruuansulatusta, sydän- ja verisuonijärjestelmää, sisäelimien toimintaa.
Kraniosakraaliterapia on pehmeää ja kivutonta manuaaliterapiaa, joka juuret ulottuvat 1900-luvun alukuun, jolloin lääkäri ja osteopaatti, William G. Sutherland kehitti kraniaalisen osteopatian.

Yleistä tietoa kranio hoidosta
- Hoitotekniikat ovat kevyttä manuaalista terapiaa, jotka tukevat ja aktivoivat asiakkaan omaa kehon paranemisprosessia.
-
Hoito tukee elimistön itsesäätelymekanismeja, auttaen sitä korjaantumaan kohti terveyttä ja elinvoimaa.
-
Hoito tehdään kevyellä kosketuksella vaatteiden päältä.
-
Hoito tuntuu syvästi rentouttavalta ja sillä on elvyttävä, elävöittävä, voimaannuttava ja vahvistava vaikutus kehon ja mielen tasoilla.
-
Hoidot sopivat kaikenikäisille: lapsille, nuorille, raskaana oleville naisille, aikuisille ja ikääntyville.
- Hoidossa tavoitteena on paikantaa ja vapauttaaa kehon häiriötilojen alkuperäiset syyt kraniosakraalijärjestelmää havainnoimalla ja hoitamalla.
- Kraniosakraalijärjestelmä on yhteydessä keskushermostoon. Hermosto kontrolloi ja ohjaa kaikkia kehon eri järjestelmiä, sisäelimiä, kudoksia ja solua.
- Hoito tasapainottaa niin keskus- kuin autonomista hermostoakin vähentäen niihin kohdistuvaa negatiivista kuormitusta, poistaen keskushermoston (aivot ja selkäydin) toimintaan vaikuttavia tukoksia sidekudoskalvoista, kallon saumoista ja kudoksista.
- Hoidolla on perusteellinen vaikutus muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritys-, immuuni- ja ruoansulatusjärjestelmiin.
- Kraniosakraaliterapia vapauttaa kehon syviä jännityksiä, jotka voivat aiheuttaa ja pahentaa erilaisia tavanomaisia ja harvinaisempia kiputiloja, toimintahäiriöitä ja sairauksia.
- Hoito tarjoaa apua niin fyysisissä kuin emotionaalisissa kehon häiriötiloissa.
- Vapautuessaan syvistä jännityksistä asiakas kokee usein syvän rentoutumisen tilan sekä hyvinvoinnin ja eheytymisen tunteita.
- Hoidot tapahtuvat hoitopöydällä tai lattialla erityisen hoito-alustan päällä asiakas on pukeutuneena rentoihin ja joustaviin vaatteisiin.
- Hoidon kesto noin 60-90min.

Kraniosakraaliterpiasta helpotusta moneen vaivaan
Hoitomuoto tarjoaa apua moneen vaivaan ja sillä on ollut positiivisia vaikutuksia erilaisten kiputilojen ja toimintahäiriöiden hoidossa.
- migreeni ja päänsärky
- niska- ja selkäkipu, (niskan retkahdus vamma, skolioosi)
- uniongelmat
- stressi- ja jännitysperäiset ongelmat
- oppimisvaikeudet, ADHD
- fibromyalgia
- koliikki
- autismi
- leukanivelen toimintahäiriöt / purentaongelmat (TMJ –syndrooma)
- uupumus eli krooninen fatiikki
- keskushermostolliset sairaudet
- aivo- ja selkäydinvammat
- motoriset ongelmat
- neurologiset häiriöt
- verenkiertohäiriöt
- immuunijärjestelmän häiriöt
- post-traumaattinen stressi
- tunneperäiset ongelmat (tunne-oire lukot sekä traumat)
- raskauden aikana helpottamaan raskausajan vaivoja
- synnytyksen jälkeen lantionalueen hoitoon
Kraniosakraaliterapialle on vähän vasta-aiheita, eli esteitä hoidolle. Hoitoa ei tulisi tehdä henkilöille joilla on epiduraalivuoto, akuutti aivohalvaus, akuutti aivoverenvuoto tai jokin akuutti aivojen verisuonitauti, tuore kallon murtuma, akuutti aivovaurio tai tietyissä tapauksissa aivojen kasvaimia tai tiloja, joissa kallonsisäisen nestepaineen muutokset saattavat aiheuttaa ongelman.
